Het vermogen van de zieke Bruce Willis (68): Zoveel kan hij besteden tijdens zijn pensioen (2024)

Eind maart vorig jaar kondigde de 68-jarige acteur Bruce Willis zijn pensioen aan, nadat bij hem afasie was ontdekt. De acteur, die onder meer in beroemde films alsDie HardenTwelve Monkeysspeelde, kent een iconische status binnen de filmwereld en zijn vertrek wordt dat ook ontzettend betreurd. Maar hoeveel wist hij door de jaren heen te verdienen?

In maart van vorig jaar maakte de familie van Bruce Willis bekend dat de acteur leed aan afasie, een ziekte waardoor hij moeite had met lezen en schrijven. Begin dit jaar bleek daar een diepere oorzaak achter te liggen: frontotemporale dementie, waardoor de gezondheidstoestand van de acteur snel achteruit gaat. Het nieuws van zijn diagnose schokte niet alleen de filmindustrie, maar ook de rest van de wereld, bij wie de acteur een iconische status geniet. Als hoofdrolspeler in de beroemde Die Hard-reeks en diverse legendarische titels alsThe Sixth SenseenTwelve Monkeys,is hij eigenlijk niet weg te denken uit de filmwereld. Nu bij hem dementie is geconstateerd, heeft hij echter besloten meer tijd bij zijn familie door te brengen.

Bruce Willis in Die Hard

Willis' doorbraak kwam met de iconische rol van John McClane in de Die Hard-franchise. De eerste film, Die Hard, werd uitgebracht in 1988 en werd al snel een enorme hit. Willis' vertolking van de stoere en vastberaden McClane maakte hem tot een publieksfavoriet en versterkte zijn positie als een van de meest geliefde acteurs in Hollywood. Voor zijn eerste optreden als McClane ontving Willis naar verluidt een salaris van 5 miljoen dollar.

Na het succes van Die Hard keerde Willis terug naar de rol van John McClane in de daaropvolgende films, zoals Die Hard 2: Die Harder (7,5 miljoen dollar) en Die Hard with a Vengeance. Zijn salaris steeg gestaag naarmate de franchise groeide en de films enorme kaskrakers werden. In feite ontving Willis voor Die Hard with a Vengeance een bedrag van 15 miljoen. Hoewel de exacte cijfers van zijn totale verdiensten met de Die Hard-franchise moeilijk te bepalen zijn, wordt geschat dat hij rond de 60 miljoen dollar heeft verdiend met deze succesvolle reeks.

Andere rollen

Naast zijn iconische rol als John McClane heeft Willis ook indruk gemaakt met andere memorabele films. Een andere onvergetelijke rol van Bruce Willis is die van Butch Coolidge in de film Pulp Fiction uit 1994, geregisseerd door Quentin Tarantino. Sterker nog, de film wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. Hoewel het exacte salaris van Willis voor zijn rol in de film niet openbaar is gemaakt, is het veilig om aan te nemen dat hij een aanzienlijk bedrag heeft verdiend, gezien het succes van de film en zijn sterstatus op dat moment.

Een andere film waarin Willis een onuitwisbare indruk achterliet, is The Sixth Sense uit 1999, geregisseerd door M. Night Shyamalan. Hierin speelt hij de rol van Dr. Malcolm Crowe, een psycholoog die een jonge jongen met bovennatuurlijke gaven behandelt. De film werd een enorme hit en Willis ontving naar verluidt een salaris van 14 miljoen. Met Shyamalan zou Willis later ook nog diverse keren samenwerken, namelijk in de films Unbreakable en Glass,die respectievelijk in 2000 en 2019 verschenen en hem beide 20 miljoen dollar opleverden.

Het vermogen van de zieke Bruce Willis (68): Zoveel kan hij besteden tijdens zijn pensioen (1)

Vermogen en uitgaven

Het geschatte vermogen van Willis varieert afhankelijk van verschillende bronnen, maar het wordt geschat op ongeveer 250 miljoen tot 300 miljoen dollar. Waaraan hij dit fortuin door de jaren heen aan besteed heeft, is onbekend, maar het is wel duidelijk dat de acteur beschikte over een indrukwekkend wagenpark, waarmee hij naar verluidt een ware obsessie voedde. In zijn garage stonden onder meer een Bentley Continental GT Speed Le Mans Edition, 1968 Pontiac Firebird 400 en een 1988 Lincoln Town Car Limousine. In 2010 deed hij daarvan enkele van de hand, omdat hij er niet langer gebruik van maakte. In plaats daarvan wordt hij tegenwoordig gespot in een Cadillac Escalade en schafte hij vrij recentelijk nog een Land Rover Range Rover aan.

Op het gebied van wonen is bescheidenheid eveneens ver te zoeken. Nu de acteur met pensioen is, brengt hij het meeste van zijn tijd door in een gigantische villa in Brentwood Park in Los Angeles. Deze woning heeft een waarde van maar liefst 9,8 miljoen dollar, met een gigantische foyer, woonkamer en zelfs een eigen sportschool. Recentelijk verkocht hij de rest van al zijn vastgoed voor een samengesteld bedrag van 65 miljoen dollar. Daartoe behoorden onder meer een vakantievilla op Turks- en Caicoseilanden van 27 miljoen dollar en niet zo nederig stulpje in in Central Park West. Deze was goed voor 17,8 miljoen dollar.

Het vermogen van de zieke Bruce Willis (68): Zoveel kan hij besteden tijdens zijn pensioen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5619

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.